Richard Nixon
Foto: Richard Nixon af tonynetone
 • Spillegevinster gik til politisk kampagne: Mens Richard Nixon tjente i den amerikanske flåde under Anden Verdenskrig, vandt han mange penge ved at spille poker. Han brugte sine gevinster til at finansiere sin første politiske kampagne i 1946.
 • Præsident og nøgenbadende flodnymfe: USA’s sjette præsident, John Quincy Adams, blev berygtet i hovedstaden for sine svømmeture i Potomacfloden, som løb tæt forbi den nyoprettede by, Washington, i det nyoprettede regeringsdistrikt, District of Columbia (D.C.). Tidligt om morgenen gik han ned til floden, smed tøjet og hoppede i, ganske nøgen. Vanen førte til flere interessante situationer, som da en kvindelig journalist fik ham overtalt til et interview ved at sætte sig på hans tøj på bredden.

 

Andrew Jackson
Statue af Andrew Jackson tæt ved indgangen til Det Hvide Hus. Foto: Lafayette Square af David, licens: Creative Commons 2.0
 • Præsidenten, der skød en mand i en dødelig duel: USA’s syvende præsident, Andrew Jackson (præsident i 1829-1837), var en herre med temperament. Da han i 1788 flyttede til Nashville, Tennessee, lejede han et værelse hos en kvinde ved navn Rachel Stockley Donelson. Her mødte han sin værtindes datter, som hed Rachel Donelson Robards, og de blev forelskede. Grunden til, at den yngste Rachel befandt sig hos sin mor, var imidlertid, at hun var flygtet fra problemer i sit ægteskab med en herre ved navn Lewis Robards. Rachel forsøgte at blive skilt fra Lewis, men det tog årevis, og hun endte med at gifte sig med Andrew Jackson inden, skilsmissen var gået igennem. Dette skulle forfølge hende og hendes nye mand, Andrew Jacksom, resten af livet. Mange gange blev hun kaldt “bigamist”, “jezebel” og æreløs i forskellige afskygninger. Efter et skænderi med Andrew Jackson fornærmede plantageejer og hesteopdrætter Charles Dickinson Andrews elskede Rachel Jackson. Andrew Jacksom udfordrede Dickinson til duel for at forsvare sin og hans kones ære. I duellen skød Dickinson først og ramte Jackson i brystet, men uden at dræbe ham. Herefter skød Jackson. Dickinsons sekundant mener, at Jackson skød en gang uden at ramme, men derefter skød igen, ramte og dræbte Dickinson. Hvis det er sandt, brød Jackson reglerne for duel, som foreskrev, at man kun havde et forsøg hver. Da han senere lavede kampagne for at blive præsident, måtte han i øvrigt høre meget for Rachels manglende skilsmisse – men ikke under det faktum, at han havde dræbt en mand. Hans kones mangel på ære var et meget større problem. På Rachels gravsten sørgede han da også for at indgravere et sidste forsvar af hendes ære: “A being so gentle and so virtuous, slander might wound but could not dishonor.”
 • Bryllup i Det Hvide Hus: Grover Cleveland, USA’s 22. og 24. præsident, blev valgt til præsidentembedet som bachelor, tilsyneladende uden romantiske perspektiver. Men i al hemmelighed gjorde han kur til en ung kvinde i college, som han giftede sig med, så snart hun var færdig med sin uddannelse. 2. Juni 1886 giftede han sig med sin elskede Frances Folsom – som han i øvrigt havde kendt fra fødslen og endda været værge for, siden hun var 11 og hendes far døde. Hun var 21 år på bryllupsdagen, han 49. 
 • Gifte mænd, tak: Det er måske ikke så smart at være single, hvis man vil være præsident i USA. I hvert fald er har kun én præsident ud af 44 været ugift (hvis man ser bort fra Grover Cleveland): James Buchanan.

 

Jimmy Carter
Foto: President Jimmy Carter
 • Jordnødde-bonde og sherif: Flere præsidenter har haft meget anderledes karrierer inden de kom til Det Hvide Hus. F.eks. var Jimmy Carter, den 39. præsident, tidligere jordnødde-bonde. Ronald Reagan, Carters efterfølger, var tidligere filmskuespiller. Og Grover Cleveland havde inden han blev præsident nr. 22 tjent som sherif, en tjans, der indebar at stå for henrettelser – Cleveland nåede at henrette tre kriminelle ved hængning i løbet af sine år som sherif.
George Washington
Foto: George Washington.
 • Slaveejer: USA’s første præsident George Washington ejede ved sin død i 1799 300 slaver. Han var dog inden sin død blevet modstander af slaveriet og havde skrevet i sit testamente, at hans slaver skulle frigives efter hans kones død. 

   

  George H. W. Bush
  Foto: George H. W. Bush (1989)
 • Japan og USA a little too close for comfort: George Bush Senior kastede i 1992 op under en middag med den japanske premierminister Kiichi Miyazawa og besvimede derefter i skødet på sin vært. Det er den eneste gang, en amerikansk præsident har kastet op på en udenlandsk statsperson – eller i hvert fald den eneste gang, der kan ses på videoIfølge en populær historie brugte japanerne i årene efter et ord opkaldt efter Bush’s uheld: Bushusuru – om at kaste op i offentligheden. Det er dog ikke bekræftet.
 • Tre tidligere præsidenter er gået bort på nationens festdag: Hele tre tidligere præsidenter er døde på USA’s uafhængighedsdag d. 4. Juli: John Adams, Thomas Jefferson og James Monroe. John Adams og Thomas Jefferson døde endda på helt samme dag – 4. Juli 1826 – og inden for seks timer af hinanden.
 • Kandidaterne i 2016 er gamle: Den ældste præsident nogensinde valgt er Ronald Reagan, som blev sværget ind kort før sin 70 års fødselsdag. Hvis Donald Trump vinder valget i år, overtager han rollen som ældste, nyvalgte præsident nogensinde – han fyldte nemlig 70 år i juni. Hillary Clinton er ikke langt bagefter, da hun fyldte 69 år d. 26. oktober. Tilsammen er de det ældste par præsidentkandidater nogensinde.