”På en måde er jeg meget glad for, at jeg blev kastet ud i det liv, for det har givet mig rigtig meget. Jeg har fået mere empati og kan bedre sætte mig ind i andre folks sted, som har været ude i slemme ting,” siger hun. Ikke desto mindre var det både uhyggeligt og tankevækkende at være der.

”Jeg begyndte at sammenligne mig med de kvinder, der var der. Den måde jeg opførte mig på, klædte mig på og talte på var lidt ligesom dem. Det var også uhyggeligt at se, når vi sad rundt om bordet, så var der nogen, der sad og var påvirkede. Det havde jeg ikke rigtig været vant til,” siger hun.

Selvom hun synes det er ondt at sige, væmmedes hun ved det.

”Jeg væmmedes, fordi jeg begyndte at tænke på, om jeg kom til at blive ligesom de her kvinder. Jeg gjorde det samme som dem. Jeg mødte ikke så tit op i skolen, fordi jeg ikke havde overskud til det og røg cannabis hele tiden og levede et lidt dumt liv, hvor jeg ikke rigtig passede på mig selv. Jeg var urolig for, at jeg ville blive ved, fordi jeg blev hooked af det. Fordi der ikke var noget ansvar i det liv, andet end at ryge og have det sjovt,” siger hun.

”Når jeg sad og snakkede med de her kvinder og hørte deres alder og om hvornår de begyndte at gøre de her ting, var de alle sammen omkring min alder. Det lød, som om nogle af dem kom fra gode familier. Det var bare stofferne, der fik dem ud i det, så løb de tør for penge og så prostituerede de sig. Når man er desperat, som jeg var dengang… jeg begyndte også at tænke: ’nå, men det er jo en meget smart måde at få penge på’. Jeg tænkte ikke, at jeg ville gøre det, men det var alligevel uhyggeligt, at jeg begyndte at tænke i de baner. Jeg tænkte, jeg kommer virkelig til at ende som dem, hvis jeg bliver her,” siger hun.

Hun var der ikke hver dag, men hun havde sine ting der. Indimellem kom hun der for at spise, og to-tre gange sov hun der. Første gang fik hun lov til at sove på sofaen, fordi der ikke var nogen ledige pladser. Hun sov med alle sine ting, fordi de ellers ville blive taget af de andre.

Marias mor tog hende tilbage flere gange. De prøvede at lave aftaler, som begge parter kunne leve med, men efter få uger opstod der konflikter igen, og Maria blev smidt ud. Til sidst besluttede de, at det var bedst, hvis Maria flyttede ud permanent, hvis de skulle redde det forhold, de engang havde haft.

1
2
3
4
5
6
7
DEL
Tidligere artikelDistancen til politikerne er forsvundet
Næste artikelKlimamaskineriet: En beretning fra Paris
Jeg interesserer mig for samfund og kultur og skriver gerne om tendenser jeg ser og ting, der undrer mig. Betydningen af køn og kampen for ligestilling er vigtige emner, som det ikke nytter at tale udenom. Jeg søger inspiration i god litteratur og har gerne næsen eller øret i 3-4 bøger af gangen. Jeg er en flittig forbruger af film, opera og klassisk musik, men er også typen der går på hundeudstilling! Jeg er uddannet journalist fra DMJX og antropolog fra Københavns Universitet.